Fitness

Bewegen is goed, goed bewegen is beter!

De eerste 2 trainingen zijn bij FreeMotion altijd, zonder extra kosten, onder begeleiding van een trainer:

  • De eerste training bestaat uit een intake-gesprek, een instructieles en een conditietest.
  • De tweede training bestaat uit een krachttest, aangevuld met een meting van b.v bloeddruk, gewicht, vetpercentage en spiermassa.  
  • Aan de hand van deze gegevens wordt het persoonlijke trainingsschema opgesteld.
  • Dit schema wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld. Succes is op deze manier verzekerd!

In onze fitnesszaal hebben we naast halters en gewichten ook apparatuur op luchtdruk. Het voordeel van luchtdruk is dat de weerstand constant is, het gewicht (de druk) blijft behouden gedurende de hele beweging, zelfs bij explosief bewegen. Hierdoor ontstaat er minder impact op pezen en gewrichten. Voor de beginnende sporter is het trainen op apparaten vaak makkelijker omdat het minder coördinatie vergt.        

Er kan natuurlijk ook gebruik gemaakt worden van losse gewichten, halters, speedladders, Bosuballen of b.v touwen. Dit kan bij de Functional Trainingles, waarin om de week nieuwe uitdagende oefeningen zitten voor het hele lichaam, maar ook individueel met een krachtschema gericht op specifieke lichaamsdelen zoals rug, borst, armen of benen.

Onze professionele cardio-apparatuur van Life Fitness staat voor kwaliteit, wat zich vertaalt in b.v een uitstekende demping van de loopbanden.